COMUNICAREA INTERNA IN ORGANIZATII CISMARU PDF

Cismaru, Diana-Maria (): Comunicarea interna in organizatii, Bucuresti: Ioan/ Mihai Deac (): Schimbare organizațională și comunicare internă. Cismaru, D.M. Comunicarea internă în organizaţii. Bucureşti: Editura Tritonic, 2. Drucker, P. Despre profesia de manager. Bucureşti: Meteor Press, Iacob, Dumitru, Cismaru, Diana-Maria, Pricopie, Remus (). Relaţii publice Comunicarea internă în organizaţii, [Internal communication in organizations].

Author: Mezijas Moogusar
Country: Serbia
Language: English (Spanish)
Genre: Career
Published (Last): 23 June 2007
Pages: 232
PDF File Size: 16.97 Mb
ePub File Size: 19.48 Mb
ISBN: 623-1-60090-528-3
Downloads: 53108
Price: Free* [*Free Regsitration Required]
Uploader: Gardagrel

Receptorul trebuie sa arate emitatorului ca-i acorda atentie, ca se angajeaza in comunicare si ca este disponibil. Modelul elementar al comunicarii.

Asadar, obstacolele din calea comunicarii eficiente provin atat din factori generali, ce impun bariere comune pe care oamenii le asaza in calea comunicarii, cat si din factori specifici procesului de management. Intranetul este organizstii retea construita in cadrul unei organizatii, folosind standardele si software-ul necesar Internetului si World Wide Web-ului.

Diana-Maria Cismaru – Google Scholar Citations

Cizmaru volumului Teoria proceselor de comunicare sunt de parere comunicarez Pentru a fi eficienta, comunicarea organizationala trebuie sa aiba urmatoarele caracteristici [7]: Spre deosebire de comunicarile clasice, acest tip prezinta avantajele economiei de timp si costuri, ale folosirii unor relatii informale, ale potentarii unui climat bazat pe apreciere reciproca.

Pe langa intelesul transmis de cuvinte, tonul vocii, expresia fetei, gesturile au un extraordinar impact asupra receptorului. Solutii pentru optimizarea folosirii Internet-ului.

International Journal of Greenhouse Gas Control 18, Faptul ca priveste lucrurile din punctul de vedere al celorlalti, poate optimiza procesul comunicarii. Cheltuielile pentru instalarea si functionarea unei astfel de legaturi organizagii mari, dar este cea mai eficienta. Receptorul nu trebuie sa interpreteze sau sa faca presupuneri, ci sa ceara lamuriri acolo unde mesajul nu a fost suficient de clar.

Secolul vitezei in care traim ne cere promptitudine, atitudine pozitiva, consecventa si perfectiune la locul de munca.

Aceasta interfata va permite utilizatorilor inregistrati sa vada si sa descarce fisiere, sa acceseze anumite arii ale website-ului in limitele accesului care le-a fost dat ca utilizatori si sa faca schimbari in profilul lor de utilizator.

Pentru imbunatatirea comunicarii interne este recomandat sa se renunte la a avea prejudecati si sa existe un feedback permanent care sa ajusteze mesajul acolo unde acesta a fost receptionat cu erori.

International Journal of Reviews and Studies in Economics and Public Administration

Fara comunicare, organizatia nu-si poate atinge obiectivele cismzru. Comunicarea interna are in principal rolul de a transmite informatii, cunostinte si decizii, de a prezenta rezultatele tehnice, economice, de a explica o noua orientare, o noua metoda, o noua tehnologie etc. Se intampla deseori ca aceste comknicarea non-verbale sa fie decodificate incorect, iar mesajul sa fie perceput total opus fata de ceea ce intentiona emitatorul; mai mult, in majoritatea cazurilor, nici emitatorul, nici receptorul nu isi dau seama ca au existat neintelegeri.

  FRIEDRICH GULDA PLAY PIANO PLAY PDF

Comunicarea este o comunifarea specific umana, care asigura legatura intre indivizii dintr-o colectivitate, ofera posibilitatea cunoasterii opiniilor acestora, asigurand functionarea normala a colectivului, indiferent de marimea si de natura sa. Doar prin implementarea si folosirea unor mijloace eficiente de comunicare sunt posibile planificarea si programarea, coordonarea si controlul, motivarea, consultarea si participarea activa a membrilor organizatiei la infaptuirea scopurilor propuse atat individuale, cat si colective.

Specialistii IT au propus crearea unui portal intern care sa cuprinda informatii utile provenite din HR. Tehnica ascultarii active consta in receptarea, decodificarea si verificarea mesajului prin dialog imediat cu emitentul. Femeile cer informatii, in timp ce barbatii evita acest lucru.

Este folosita comunicarea cismark, alaturi de cea scrisa. Comunicarea organizationala poate fi imbunatatita si prin intermediul sedintelor, unde se utilizeaza comunicarea directa unilaterala si bilaterala. A comparison of techniques used to collect informed public opinions about CCS: Comunicarea interna are o latura formala si una informala.

Comunicarea de jos in comunciarea este cea dintre subalterni si superiori.

La extrema cealalta, un cadru comunicational prea rigid, care interzice comunicarea informala, va genera un exces de formalism si va amplifica riscul producerii crizelor de comunicare. Their combined citations are counted only for the first article.

Comunicarea verbala solicita atat capacitatea de a emite semnale, cat si pe aceea de a asculta. Comunicarea organizationala poate fi influentata de diversi factori [15]: Procesele de stabilire a obiectivelor, de realizare a concordantei cu structura organizatorica si informationala, de armonizare a actiunilor cu obiectivele initiale si de eliminare a defectiunilor, de antrenare a personalului, se bazeaza pe primirea si transmiterea de mesaje.

Modificarea comunixarea cere un proces indelungat. Desi rapida si utilizata in mod frecvent, mai ales pentru mesajele urgente, comunicarea telefonica este lipsita de o mare parte din mesajele non-verbale cixmaru pot fi deduse din volumul, intonatia vocii sau viteza de vorbire.

De asemenea, o comunicare externa incoerenta, ambigua si contradictorie, privind scopurile si modalitatile de indeplinire a acestora poate pune organizatia intr-o situatie conflictuala cu una sau mai multe organizatii din mediul in care isi desfasoara activitatea. Public awareness and perceptions of carbon dioxide capture and storage CCS: De asemenea, trebuie sa existe o foarte buna comunicare interna in cadrul departamentului, pentru a se evita ca acelasi e-mail sa fie preluat de mai multe persoane si astfel aceeasi munca sa fie facuta de mai multe ori si timpul sa fie irosit in zadar.

  FVS338 MANUAL PDF

Sustainable entrepreneurship in SMEs: Grupurile de Intranet – cum ar fi grupurile de discutie, camerele de chat si conferintele audio-video – pot fi folosite pentru a dezvolta echipa si a imbunatati colaborarea in cadrul unui proiect.

O comunicare interna defectuoasa privind schimbarile si perspectivele organizatiei poate duce la declansarea unui conflict major intre membrii organizatiei si conducere, si poate degenera intr-o criza organizationala. De asemenea, recomandam si sedinte de exploatare, in cadrul carora sa se studieze implicatiile unor decizii adoptate, ale unor situatii speciale previzibile in viitor si sa se treaca in inventar posibile solutii. Pentru atingerea acestui scop, am consultat diverse departamente din cadrul organizatiei, am cerut opinia specialistilor din departamentul IT si am colectat diverse informatii legate de perceptia procesului de comunicare interna si externa de catre angajatii companiei.

A informa inseamna a transmite mesaje corespunzatoare situatiei, care au fost verificate si folosite si in alte situatii similare, dovedindu-si eficienta.

Ca initiatori si coordonatori ai comunicarii, domunicarea managerii au tendinta de a ridica bariere artificiale in comunicarea cu subalternii sau cu omologii lor datorita: Social media and reputation management DM Cismaru Bucharest: Ea este si arta de a dirija schimburile de informatii pentru a-i comunicarra pe actori sa ajunga la puncte de vedere apropiate si, astfel, sa inteleaga mai bine deciziile manageriale. De asemenea, procesul de luare de decizii al unui grup la nivel corporativ poate fi facilitat de un orgnizatii de suport pe Intranet pentru grupul de decizie respectiv, avand si costuri mult mai scazute decat in mod normal.

Este specific rasei umane sa evalueze, sa judece si sa aprobe sau sa dezaprobe afirmatiile unei persoane. Consideram ca o persoana care foloseste tehnica ascultarii active ii incurajeaza si pe interlocutorii sai sa vorbeasca, oferindu-le siguranta prin faptul ca opiniile, gandurile si sentimentele nu le sunt criticate.

Oamenii au frecvent astfel de idei si din aceasta cauza nu inteleg un anumit mesaj intr-un anumit fel asa cum a organizztii emitatorul deoarece considera imposibila acea interpretare, diferita de ceea ce gandesc ei. Comunicarea externa in organizatie [18].